karamelovo-čokoládový tart


karamelovo-čokoládový tart

Tentokrát bude recept hodně jednoduchý a rychlý. Mohlo by se zdát, že úsporou času bude tart chuťově chudší, ale opak je pravdou. Na chuti nic neztratí a Vy můžete mít dobrý pocit, že jste na tom nestrávili celý den. Místo toho se můžete věnovat svým oblíbeným činnostem.



ingredience na formu velikosti 36 x 13 cm:
těsto: 170 g hladké mouky
       80 g studeného másla nakrájené na kostičky
       60 g cukru moučka

       1 malé vajíčko
       špetka soli

krém: 1 plechovka Salka Karamel
čokoládová ganache: 150 g čokolády s 50% obsahem kakaa
                    100 g mléčné čokolády
                    200 ml šlehačky s 40% obsahem tuku

 
postup:
těsto: Mouku, cukr, sůl a kostičky másla zpracujte na drobenku. Do drobenky zamíchejte vejce a vznikne krásně hladké těsto. To nechte půl hoďky nebo klidně přes noc odpočívat v ledničce. Těsto rozválejte na tloušťku 4 mm a přeneste do formy na koláč. Urovnejte těsto do formy, dno propíchejte vidličkou, vystelte pečícím papírem a zatižte fazolema. Tak budete mít jistotu, že se dno nevyboulí. Dejte do trouby rozpálené na 170°C na 15 min, pak vyndejte fazole a pečící papír ze dna a dopečte dalších 10 minut. Pak vytáhněte a nechte vychladnout na mřížce.

čokoládová ganache: Zahřejte šlehačku (nevařit!) a přihoďte do ní nalámanou čokoládu - mléčnou i hořkou. Stáhněte z plotny a míchejte dokud se čokoláda nerozpustí.

kompletace:

Na vychladlý korpus natřete Salko, na vrstvu Salka nalejte čokoládovou ganache a nechte ztuhnout.Povrch můžete nazdobit sekanými lískovými ořechy a bílou čokoládou (zdobit ale nemusíte, tart je hezký i bez toho).


Přeju dobrou chuť!


Ivet






Komentáře

Oblíbené příspěvky