třešňové tartaletky s kokosovým krémem



třešňové tartaletky s kokosovým krémem

Znovu třešně. Dokud budou k dostání, tak budu přidávat recepty s třešněma. Pořád jich nemám dost. :-)
Inspiraci na dezert jsem si vzala z tadyma:
http://dessertfirstgirl.com/2012/06/cherries-coconut-cream-summer.html



ingredience na 12 tartaletkových formiček o průměru 9 cm:
těsto: 250 g hladké mouky
       125 g studeného másla nakrájené na kostičky
       75 g cukru moučka

       1 vajíčko
       špetka soli

třešňová náplň: 600 g vypeckovaných čerstvých třešní
                100 g cukru krupice
                100 g višňového džusu
                šťáva z půlky citronu
                2 rovné lžíce kukuřičného škrobu

kokosový krém: 200 ml smetany na šlehání
               220 ml kokosovéo mléka
               75 g cukru
               3 žloutky
               15 g kukuřičného škrobu
               1 lžička vanilkového extraktu
               250 g mascarpone

ozdoba: 24 ks třešní

postup:
těsto: Mouku, cukr, sůl a kostičky másla zpracuj na drobenku. Pracuj rychle, ať se máslo moc nezahřeje. Do drobenky zamíchej vejce a vznikne krásně hladké těsto. To nech půl hoďky nebo klidně přes noc odpočívat v ledničce. Těsto rozválej na tloušťku 3-4 mm a přenes do formiček na tartaletky. Urovnej těsto, dno propíchej vidličkou, vystel pečícím papírem a zatiž fazolema. Tak budeš mít jistotu, že dno se nevyboulí. Dej do trouby rozpálené na 170°C na 15 min, pak vyndej fazole a pečící papír ze dna a dopeč dalších 10 minut. Pak vytáhni a nech vychladnout na mřížce.
třešňová náplň: Vypeckuj třešně a nakrájej je na čtvrtiny. Do hrnce k třešním přidej 2/3 cukru a citronovou šťávu a nech ovoce pustit šťávu. Zbylou třetinu cukru smíchej s kukuřičným škrobem a višňovým džusem. Po 15 minutách nasyp k třešním směs cukru a škrobu a zahřívej na středním plameni. Míchej dokud směs nezhoustne.
krém: Nalej do hrnce kokosové mléko a smetanu a zahřívej skoro do varu. Mezitím si v druhém hrnci smíchej cukr s kukuřičným škrobem a pak přimíchej žloutky. K žloutkové směsi postupně na třikrát přilej horké kokosové mléko se smetanou. Pořádně míchej ať se směs nesrazí a neudělá hrudky. Míchej a zahřívej dokud směs nezhoustene do konzistence pudinku. Pak nech vychladnout a nakonec do něho zamíchej mascarpone.


kompletace:
Do vychladlých tartaletkových korpusů rovnoměrně rozděl třešňovou náplň, na ni dej vrstvu kokosového krému a nech zchladit. Nahoru ještě dej na ozdobu pár třešní. A je hotovo!

Přeju dobrou chuť!


Ivet



Komentáře

Oblíbené příspěvky