tvarohové knedlíky s meruňkama a marcipánem


meruňkové knedlíky s meruňkama a marcipánem

Pokud chcete dobré meruňkové knedlíky poslunout o level výš, tak zkuste jednoduchý trik - místo pecky dejte kousek marcipánu. To je celé. Žádný zázrak, jen obyčejná trocha mandlí a cukru udělá z dobrého jídla kulinářský zážitek.
Tentokrát odkaz na původní recept nemám. Před lety jsem si ho nezaznamenala.


ingredience přibližně na 16 knedlíků:
250 g tvarohu ve vaničce
150-200 g polohrubé mouky*
20 g roztopeného másla

1 vajíčko
špetka soli
8 meruněk - rozpůlit a vypeckovat
150 g marcipánu

*Čím víc mouky dáš, tím se bude s těstem líp pracovat - nebude se lepit. Ale knedlíky budou tvrdší, ne tak jemné a měkké.
A taky záleží na konzistenci tvarohu - pokud máš nějaký hustý, nebo z alobalu, tak stačí 150 g mouky, pokud z vaničky nějaký vodový, tak dej 200 g mouky. 

postup:
Tvaroh, mouku, sůl, roztopené máslo a vajíčko zpracujte na těsto - bude lepkavé a patlavé, děs běs s ním pracovat. To nechte půl hoďky odpočívat v ledničce a stane se zázrak - ta patlanice se změní na krásně konzistentní, hladké a pružné těsto a je radost s ním spolupracovat.

Těsto si rozdělte na 16 kousků, stejně tak aj marcipán a začněte balit. Kousek marcipánu vmáčkněte do půlky meruňky místo pecky. Kousek těsta rozplácněte, doprostřed placky položte meruňku (řezem dolů), kraje těsta přeložte přes meruňku a uplácejte do kuličky. Snažte se těsto okolo meruňky pěkně zacelit, aby dovnitř nenatekla voda.
Knedlíky vařte v osolené vodě, přibližně ještě 3-4 minuty od vyplavání na hladinu. Pak je vyndejte, přemístěte do servírovací nádoby a polejte máslem.
Moje nejoblíbenější verze je knedlíky posypat cukrem a mákem, ale dejte si je s čím chcete a jste zvyklí.




Přeju dobrou chuť!


Ivet

Komentáře

Oblíbené příspěvky