marcipánovo-pomerančové hvězdičky



marcipánovo-pomerančové hvězdičky

Když upeču aspoň 10 druhů cukroví, tak mám jistotu, že si každý najde něco, co mu bude chutnat.
Tohle jsem si myslela, že bude propadák letošních Vánoc a cukroví zůstane jako základ do rumových koulí. Zmizelo jako první. Ani nevim jak!


 

zdroj inspirace:
příloha časopisu Žena a život Chuťovka - Vánoce 2008, str. 9-13


ingredience:

těsto: 100 g marcipánu
       50 g moučkového cukru
       100 g másla
       1 lžíce strouhané pomerančové kůry
       2 lžíce pomerančové šťávy (nebo já dala Cointreau)
       1/2 vajíčka nebo jen žloutek
       200 g hladké mouky
       špetka soli
náplň: 70 g másla
       35 g moučkového cukru
       1/2 lžičky vanilkového extraktu
       35 g mandlové mouky
       50 ml smetany na šlehání
       2 lžíce mandlového likéru

poleva: 2 lžíce pomerančové šťávy
        1 lžička strouhané pomerančové kůry
        60 g prosátého moučkového cukru

postup:
těsto: Vymíchej marcipán s máslem, pomerančovou kůrou a šťávou a cukrem do hladké hmoty, pak přidej mouku, sůl a vajíčko/žloutek. Vypracuj těsto, zabal do fresh fólie a nechej aspoň hoďku ztuhnout v ledničce.
náplň: V rendlíku svař smetanu s vanilkovým luskem a přidej mandlovou mouku. Vznikne hustší kaše. Vmíchej mandlový likér a nechej vychladnout. Pak už jen vyšlehej máslo s cukrem do pěny a přimíchej do kaše a je hotovo.
poleva: Prosátý moučkový cukr vymíchej se šťávou a kůrou na hladkou lesklou polevu (můžeš přidat pomerančový likér)
Cukroví je nutné skladovat v ledničce!


Přeju dobrou chuť.

Iwet


 


Komentáře

Oblíbené příspěvky