marcipánovo-pomerančové hvězdičky
marcipánovo-pomerančové hvězdičky
Když upeču aspoň 10 druhů cukroví, tak mám jistotu, že si každý najde něco, co mu bude chutnat.
Tohle jsem si myslela, že bude propadák letošních Vánoc a cukroví zůstane jako základ do rumových koulí. Zmizelo jako první. Ani nevim jak!
zdroj inspirace:
příloha časopisu Žena a život Chuťovka - Vánoce 2008, str. 9-13
ingredience:
těsto: 100 g marcipánu
50 g moučkového cukru
100 g másla
1 lžíce strouhané pomerančové kůry
2 lžíce pomerančové šťávy (nebo já dala Cointreau)
1/2 vajíčka nebo jen žloutek
200 g hladké mouky
špetka soli náplň: 70 g másla
35 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
35 g mandlové mouky
50 ml smetany na šlehání
2 lžíce mandlového likéru
poleva: 2 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička strouhané pomerančové kůry
60 g prosátého moučkového cukru
postup:
těsto: Vymíchej marcipán s máslem, pomerančovou kůrou a šťávou a cukrem do hladké hmoty, pak přidej mouku, sůl a vajíčko/žloutek. Vypracuj těsto, zabal do fresh fólie a nechej aspoň hoďku ztuhnout v ledničce.
náplň: V rendlíku svař smetanu s vanilkovým luskem a přidej mandlovou mouku. Vznikne hustší kaše. Vmíchej mandlový likér a nechej vychladnout. Pak už jen vyšlehej máslo s cukrem do pěny a přimíchej do kaše a je hotovo.
poleva: Prosátý moučkový cukr vymíchej se šťávou a kůrou na hladkou lesklou polevu (můžeš přidat pomerančový likér)
Cukroví je nutné skladovat v ledničce!
Přeju dobrou chuť.
Iwet
příloha časopisu Žena a život Chuťovka - Vánoce 2008, str. 9-13
ingredience:
těsto: 100 g marcipánu
50 g moučkového cukru
100 g másla
1 lžíce strouhané pomerančové kůry
2 lžíce pomerančové šťávy (nebo já dala Cointreau)
1/2 vajíčka nebo jen žloutek
200 g hladké mouky
špetka soli náplň: 70 g másla
35 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
35 g mandlové mouky
50 ml smetany na šlehání
2 lžíce mandlového likéru
poleva: 2 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička strouhané pomerančové kůry
60 g prosátého moučkového cukru
postup:
těsto: Vymíchej marcipán s máslem, pomerančovou kůrou a šťávou a cukrem do hladké hmoty, pak přidej mouku, sůl a vajíčko/žloutek. Vypracuj těsto, zabal do fresh fólie a nechej aspoň hoďku ztuhnout v ledničce.
náplň: V rendlíku svař smetanu s vanilkovým luskem a přidej mandlovou mouku. Vznikne hustší kaše. Vmíchej mandlový likér a nechej vychladnout. Pak už jen vyšlehej máslo s cukrem do pěny a přimíchej do kaše a je hotovo.
poleva: Prosátý moučkový cukr vymíchej se šťávou a kůrou na hladkou lesklou polevu (můžeš přidat pomerančový likér)
Cukroví je nutné skladovat v ledničce!
Přeju dobrou chuť.
Iwet
Komentáře
Okomentovat