pekanové důlkové sušenky


pekanové důlkové sušenky

Hezké a dobré. To je základ. Bonus je, že jsou jednoduché. Co víc si u cukroví přát, než si dobře pochutnat a nenadřít se!


zdroj inspirace:
kniha Cukroví  z Apetit edice, recept Kolečka se slaným karamelem na str.66

ingredience:
těsto: 110 g másla
       100 g krupicového cukru
       1 žloutek
       2 lžíce mléka
       130 g hladké mouky
       40 g kakaa
       špetka soli
       vanilkový cukr
na dohotovení: 120 g mletých pekanů
               1 bílek
krém: 100 g čokolády
      50 g másla
      1 lžička vanilkového extraktu


postup:
těsto: Vyšlehej máslo s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidávej žloutek a mléko a vždycky dobře prošlehej.
Smíchej všechno suché.
Smíchej suché a mokré a vymíchej hladké těsto. Dej ho do ledničky aspoň na hoďku.
Pak těsto vytáhni a vykoulej kuličky o průměru 2,5 cm. Každou kuličku vymáchej v bílku a pak obal v mletých pekanech. Dej na plech vystlaný pečícím papírem. Do prostředku kuličky udělej ďolík - buď prstem nebo koncem vařečky.
Sušenky dej do trouby péct na 180°C na 13 minut. Po vytažení z trouby udělej do sušenek zase ďolík (protože při pečení se trochu slil) a nech je na mřížce vychladnout.

krém: Vyšlehej máslo do bílé pěny. Pak do něho postupně po lžicích přidávej rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Pokud bude krém moc řídký, tak ho nech chvilku v ledničce ztuhnout (tak 10 min).
Krém přejndej do cukrářského sáčku s řezanou špičkou.

Když se ti nechce mixovat čokoláda, tak můžeš do důlků dát po lžičce karamelového Salka. Vršek pocákat čokoládou nebo jinak ozdobit.


dokončení:
Do do všech důlků sušenek udělej ozdobný plcanec. Pro ještě slavnostnější vzhled můžeš ten kréový plcanec ozdobit zlatou cukrovou kuličkou.
Nechej v ledničce zatuhnout.
Cukroví je potřeba uchovávat v ledničce, aby se nezkazil čokoládový krém.



Přeju ať se povedou a dobrou chuť!

Iwet



      




Komentáře

Oblíbené příspěvky