drobenková buchta s tvarohem a malinama
drobenková buchta s tvarohem a malinama
Tohle je uplně taková easy buchta. Nic složitého. Ale je moc dobrá! Pořádná vrstva tvarohu, ovoce a drobenka. To je vše.
ingredience na formu velikosti 25x25 cm:
těsto: 320 g hladké mouky
160 g másla
90 g moučkového cukru
1 g soli
1/2 lžičky prdopeče
1 malé vajíčko
náplň: 500 g tvarohu
300 g zakysanky (Schmand nebo Creme fraiche)
15 g škrobu
85 g cukru
1 velké vajíčko
1 lžička vanilkového extraktu
300 g mražených malin (nebo jiného ovoce)
postup:
těsto: Smíchej všechny suché ingredience a přidej k tomu máslo a smíchej to. Bude z toho suchá drobenka. Přidej vajíčko a vymíchej drobivé těsto. Nemělo by být sourdžné, ale drobenkové.
náplň: Smíchej všechny ingredience kromě malin, ty příjdou až navrch.
dokončení:
Těsto rozděl na 2 části - 2/3 těsta dej na dno plechu vystlaného pečícím papírem. Pěkně ho srovnej do roviny a lehce uťapej.
Na to rozetři náplň z tvarohu, zase pěkně do roviny.
Na to nahaž nějak rovnoměrně maliny (ne uplně zmražené, ale lehce povolené).
Navrch rozhaž drobenku.
Dej péct na 175°C na 45-50 minut.
Po upečení nech vychladnout na mřížce. Pak ještě dej do ledničky na noc, aby buchta pěkně ztuhla a dobře se krájela. Ale to můžeš vynechat a vychutnat si ju už za tepla!
Přeju dobrou chuť!
Iwet
těsto: 320 g hladké mouky
160 g másla
90 g moučkového cukru
1 g soli
1/2 lžičky prdopeče
1 malé vajíčko
náplň: 500 g tvarohu
300 g zakysanky (Schmand nebo Creme fraiche)
15 g škrobu
85 g cukru
1 velké vajíčko
1 lžička vanilkového extraktu
300 g mražených malin (nebo jiného ovoce)
postup:
těsto: Smíchej všechny suché ingredience a přidej k tomu máslo a smíchej to. Bude z toho suchá drobenka. Přidej vajíčko a vymíchej drobivé těsto. Nemělo by být sourdžné, ale drobenkové.
náplň: Smíchej všechny ingredience kromě malin, ty příjdou až navrch.
dokončení:
Těsto rozděl na 2 části - 2/3 těsta dej na dno plechu vystlaného pečícím papírem. Pěkně ho srovnej do roviny a lehce uťapej.
Na to rozetři náplň z tvarohu, zase pěkně do roviny.
Na to nahaž nějak rovnoměrně maliny (ne uplně zmražené, ale lehce povolené).
Navrch rozhaž drobenku.
Dej péct na 175°C na 45-50 minut.
Po upečení nech vychladnout na mřížce. Pak ještě dej do ledničky na noc, aby buchta pěkně ztuhla a dobře se krájela. Ale to můžeš vynechat a vychutnat si ju už za tepla!
Přeju dobrou chuť!
Iwet
Komentáře
Okomentovat