třešňová bublanina s Amarettem




třešňová bublanina s Amarettem

Nemám ráda suché místa v buchtě bez ovoce. Tak jsem si udělala bublaninu s dvoma vrstvama třešní. Aby se mi nestalo, že bubu jíst suchou buchtu.



zdroj inspirace:
https://mysundayfeast.blogspot.com/2017/06/jahodova-buchta-nekdo-takove-buchte_22.html

ingredience na plech 20x20cm:
100 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
15 g Amaretta
40 g mléka
40 g oleje
2 vajíčka velikosti L
4 g prdopeče (1 lžička)
1 lžička vanilkového extraktu
1/4 lžičky strouhané Bio citrokůry
1/4 lžičky soli
+- 850 g třešní


postup:
Rozděl vajíčka na žloutky a bílky.
Žloutky vyšlehej s cukrem (stačí aby se dobře promíchaly, nemusí být vyšlehané do pěny).
Ke žoutkům přilej Amaretto, mléko a olej. Zase zašlehej, aby se všechno dobře propojilo.
Prosij mouku s prdopečem a vysyp to ke žloutkům a dobře to smíchej.
Vyšlehej bílky se solí do polotuhé pěny. (Když bílky přešleháš do tuha, tak se budou špatně zamíchávat do těsta.)
Opatrně zamíchej asi třetinu bílkového sněhu k těstu. Až bude všechen sníh dobře rozprostřený v těstě, tak přidej další třetinu sněhu, promíchej a přidej poslední třetinu.
Plech vystel pečícím mapírem a nasyp do něho třešně. Měly by vystačit na 2 vrstvy. Kdyžtak přidej nebo uber podle potřeby.
Na třešně nalej těsto. Těsta není uplně moc, tak se ho snaž lít tak, aby vystačilo na celou plochu. Třešně nebudou plavat v tlusté vrstvě těsta, spíš budou jen tak napůl schované.
Peč na 175°C na horní/spodní asi 45 minut. Ten čas je spíš orientační, sleduj barvu povrchu bublaniny. Když bude zlatavě hnědá, tak je hotovo.




Přeju dobrou chuť!


Iwet

Komentáře

Oblíbené příspěvky