mramorová bábovka s podmáslím

 


mramorová bábovka s podmáslím

Pekla jsem o víkendu kuře marinované v podmáslí a trochu podmáslí mi ještě zbylo. Tak jsem ho využila na bábovku. 



zdroj inspirace: 
https://www.vareni.cz/recepty/barevna-hrnkova-babovka/

ingredience na 2,3 liru formu (Noridicware, Elegant)
400 g hladké mouky
120 g cukru krupice
špetka soli
1 sáček prdopeče (12g)
100 g roztopeného kokosového másla (nemyslím kokosový olej!)
3 žloutky
50 g oleje (řepka nebo slunečnice)
vanilkový extrakt
300 g podmáslí
100 g zakysanky
3 bílky
100 g cukru krupice
15 g kakaa
25 g podmáslí

postup:
Nachystej si formu - vymaž ju máslem  a vysyp polohrubou moukou.
V jedné misce smíchej suché - mouku, 120 g cukru, sůl a prdopeč.
V druhé misce smíchej mokré - kokosové máslo, žloutky, olej, vanilku, podmáslí a zakysanku.
V další misce ušlehej sníh s cukrem. A v poslední malinké misce smíchej kakao s podmáslím. 
A teď to postupně dej dohromady. Prva smíchej suché s mokrým. Pak k tomu přidej opatrně sníh.
Těsto rozděl na dvě části. Do té menší (přibližně 1/3 těsta) zamíchej ještě kakaovou pastu. Tu druhou část (zbylé 2/3 množství) nech světlé. 
A teď to po částech dávej do připravené formy. Začni vrstvou světlého těsta, na to dej vrstvu tmavého těsta. Vrstev by mělo být od každé barvy 3. Povrch uhlaď a dej do trouby péct na 170°C horní/spodní na 55 minut. 10 minut před koncem zkontroluj špejlí jak dlouho ještě potřebuje dopéct. 
Po upečení vyndej z trouby, překlop na talíř a nech vychladnout. Před servírováním můžeš posypat bábovku cukrem. 









Komentáře

Oblíbené příspěvky