citronovo-rozmarýnové sušenky
citronovo-rozmarýnové sušenky
Tohle je největší překvapení z letošního cukroví. Ta chuť je prostě ... WOW! Co to jako je??? To je tak jiné! Zvláštní! Dobré! Svěží! Skvělé! :-)
Takže příští rok asi bude repete! Ale nejspíš už dřív jak o Vánocích. :-)
Tohle je největší překvapení z letošního cukroví. Ta chuť je prostě ... WOW! Co to jako je??? To je tak jiné! Zvláštní! Dobré! Svěží! Skvělé! :-)
Takže příští rok asi bude repete! Ale nejspíš už dřív jak o Vánocích. :-)
ingredience na asi 40 ks sušenek:
těsto: 250 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
10 g lístků čerstvého rozmarýnu
špetka soli
125 g studeného másla
30 g vajíčka
krém: 75 g bílé čokolády
75 g měkkého másla
na superjemno nastrouhaná kůra z 1/2 bio citronu
poleva: 125 g moučkového cukru
+- 20 g citronové šťávy
lístky rozmarýnu na ozdobu
postup:
těsto: Rozmarýn nasekej najemno, nebo můžeš použít aj hmoždíř. Všechno suché spolu s máslem aj rozmarýnem vymíchej na drobenku, do které přidej ještě vajíčko a vypracuj těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky ztuhnout na noc.
Pak vyválej placku o tloušťce 2mm, vykrájej tvary, upeč na 175°C asi tak 6 minut a nech vychladnout.
krém: Roztop čokoládu a přimíchej k ní máslo a kůru. Přendej krém do cukrářského sáčku a můžeš plnit sušenky. Pokud je krém moc měkký, tak nech trochu zchladnout v ledničce.
poleva: Smíchej cukr s citrošťávou. Podle potřeby přidej cukr nebo šťávu, aby měla poleva správnou konzistenci.
kompletace:
Na vychladlé sušenky nastříkej krém. připlácni to druhou sušenkou a nech ztuhnout v ledničce. Pak ozdob polevou a čerstvým rozmarýnem.
Bacha, rozmarýn navrchu rychle zhnědne (do 2 dnů je komplet hnědý)!
Varianty: můžeš sušenky naplnit lemoncurd krémem. Nebo krémem plus marmeládou. Pokud chceš mít intenzivnější chuť rozmarýnu v sušenkách, můžeš kápnout do těsta 1-2 kapky esenciálního rozmarýnového oleje. Ale bacha, ne všechny oleje jsou jedlé!
Sušenky je nutné uchovávat v ledničce! Vydrží tam 14 dní.
těsto: 250 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
10 g lístků čerstvého rozmarýnu
špetka soli
125 g studeného másla
30 g vajíčka
krém: 75 g bílé čokolády
75 g měkkého másla
na superjemno nastrouhaná kůra z 1/2 bio citronu
poleva: 125 g moučkového cukru
+- 20 g citronové šťávy
lístky rozmarýnu na ozdobu
postup:
těsto: Rozmarýn nasekej najemno, nebo můžeš použít aj hmoždíř. Všechno suché spolu s máslem aj rozmarýnem vymíchej na drobenku, do které přidej ještě vajíčko a vypracuj těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky ztuhnout na noc.
Pak vyválej placku o tloušťce 2mm, vykrájej tvary, upeč na 175°C asi tak 6 minut a nech vychladnout.
krém: Roztop čokoládu a přimíchej k ní máslo a kůru. Přendej krém do cukrářského sáčku a můžeš plnit sušenky. Pokud je krém moc měkký, tak nech trochu zchladnout v ledničce.
poleva: Smíchej cukr s citrošťávou. Podle potřeby přidej cukr nebo šťávu, aby měla poleva správnou konzistenci.
kompletace:
Na vychladlé sušenky nastříkej krém. připlácni to druhou sušenkou a nech ztuhnout v ledničce. Pak ozdob polevou a čerstvým rozmarýnem.
Bacha, rozmarýn navrchu rychle zhnědne (do 2 dnů je komplet hnědý)!
Varianty: můžeš sušenky naplnit lemoncurd krémem. Nebo krémem plus marmeládou. Pokud chceš mít intenzivnější chuť rozmarýnu v sušenkách, můžeš kápnout do těsta 1-2 kapky esenciálního rozmarýnového oleje. Ale bacha, ne všechny oleje jsou jedlé!
Sušenky je nutné uchovávat v ledničce! Vydrží tam 14 dní.
Komentáře
Okomentovat