Rohlíčky kinder bueno
Rohlíčky kinder bueno
Absolutní hit letošních Vánoc! Mláďata tomu říkají Hotdog. :-)
A už teď je jasné, že další Vánoce budou zase ve výběru toho co upeču! Hned na začátku. A možná aj z dvojité dávky!
Absolutní hit letošních Vánoc! Mláďata tomu říkají Hotdog. :-)
A už teď je jasné, že další Vánoce budou zase ve výběru toho co upeču! Hned na začátku. A možná aj z dvojité dávky!
ingredience na 50 ks rohlíčků:
těsto: 220 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
120 g másla
špetka soli
vanilka
30 g vajíčka
náplň: asi 50 g "nutely" Alnatura
krém: 75 g másla
25 g moučkového cukru
175 g Big boy Bueno (fotka je dole)
na dokončení: 100 g mléčné čokolády
25 g bílé čokolády
postup:
těsto: Smíchej mouku, cukr, máslo, sůl a vanilku na drobenku. Do toho přidej vajíčko a vymíchej těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky aspoň na hoďku vytuhnout. Pak rozválej na 2 mm tlustou placku, nakrájej ju na obdélníky 6x2,5 cm a těsto dej do formiček. (Ty moje jsou z Orionu.) Formičky nemusíš vymazávat, stačí těsto přimáčknout do formičky. Peč na 175°C horní/spodní asi 8 minut - na krajích by měly být trochu do zlaté barvy.
Hotové rohlíčky nech vychladnout a vyklepni je z formičky.
náplň: Do poloviny rohlíčků nastříkej na dno "nutelu".
krém: Vyšlehej změklé máslo s cukrem do pěny. Přidej Bueno krém a ještě pořádně prošlehej, ať je krém homogenní. Krém dej do cukrářského sáčku a na rohlíčky s nutelou ještě nastříkej vrstvu krému. Pak připlácni druhou půlkou prázdných rohlíčků a dej vychladit do ledničky.
dokončení: Rohlíčky máčej v čokoládě - buď jenom vršek nebo celé (celé máčet byl docela vopruz, takže jsem máčela jen vrchní půlky). Na mléčnou čokoládu ještě můžeš udělat cákance bílou čokoládou. Vypadá to hezčí a víc jak Bueno tyčinka.
Cukroví je potřeba skladovat v ledničce v uzaviratelném boxu. Vydrží tak 14 dní.
těsto: 220 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
120 g másla
špetka soli
vanilka
30 g vajíčka
náplň: asi 50 g "nutely" Alnatura
krém: 75 g másla
25 g moučkového cukru
175 g Big boy Bueno (fotka je dole)
na dokončení: 100 g mléčné čokolády
25 g bílé čokolády
postup:
těsto: Smíchej mouku, cukr, máslo, sůl a vanilku na drobenku. Do toho přidej vajíčko a vymíchej těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky aspoň na hoďku vytuhnout. Pak rozválej na 2 mm tlustou placku, nakrájej ju na obdélníky 6x2,5 cm a těsto dej do formiček. (Ty moje jsou z Orionu.) Formičky nemusíš vymazávat, stačí těsto přimáčknout do formičky. Peč na 175°C horní/spodní asi 8 minut - na krajích by měly být trochu do zlaté barvy.
Hotové rohlíčky nech vychladnout a vyklepni je z formičky.
náplň: Do poloviny rohlíčků nastříkej na dno "nutelu".
krém: Vyšlehej změklé máslo s cukrem do pěny. Přidej Bueno krém a ještě pořádně prošlehej, ať je krém homogenní. Krém dej do cukrářského sáčku a na rohlíčky s nutelou ještě nastříkej vrstvu krému. Pak připlácni druhou půlkou prázdných rohlíčků a dej vychladit do ledničky.
dokončení: Rohlíčky máčej v čokoládě - buď jenom vršek nebo celé (celé máčet byl docela vopruz, takže jsem máčela jen vrchní půlky). Na mléčnou čokoládu ještě můžeš udělat cákance bílou čokoládou. Vypadá to hezčí a víc jak Bueno tyčinka.
Cukroví je potřeba skladovat v ledničce v uzaviratelném boxu. Vydrží tak 14 dní.
Dobrý den,letos se chystám na Vaše rohlíčky kinder bueno.Vypadají úžasně.Chtěla jsem se jen zeptat,zda byste nemohla blíže specifikovat,o jakou "nutelu" od firmy Alnature jde.Ať koupím tu správnou,na internetu jsem našla více druhů lískooříškových krémůbod této značky.Děkuji moc a přeju krásné Vánoce.
OdpovědětVymazat