chlebíček s citrónem a černým rybízem
chlebíček s citronem a černým rybízem
Na první pokus se mi tenhle chlebíček nepovedlo upéct podle mých představ. Strašně nemám ráda míry v hrnkách (jako je uvedeno v originálním receptu), bo každý používá jinší objem a pak dochází k chybám (jako třeba děsně hutné těsto bez šťávy). Ale chuť byla hodně dobrá, tak jsem si recept upravila a druhý pokus už byl dost dobře jedlý.Chuť je vyvážená díky rybízu spíš do kysela, osvěžující šmrnc dodává citron a bonus je, že chlebík není moc sladký. Za mě dobrý, takže tu je recept!
ingredience:
těsto: 350 g polohrubé mouky
170 g cukru krupice
1 lžíce prdopeče
2 vajíčka
1 žloutek
150 g bílého jogurtu
70 g oleje
1 větší citron - kůra i šťáva
50 g mléka
1 lžíce vanilky
špetka soli
200 g černého rybízu (borůvek, malin, ostružin, nějakého ovocného mixu - co máte to dejte, může být i mražené, ale nechte to chvilku povolit)
náplň: 120-150 g Lučiny
50 g cukru krupice
1 bílek
postup:
těsto: Smíchej dohromady všechny suché suroviny, smíchej mokré suroviny, smíchej suché s mokrýma a nakonec už jen lehce vmíchej ovoce.
náplň: Smíchej všechno dohromady.
kompletace:
Na dno formy nalej část těsta, na to dej náplň a zakryj to zbytkem těsta. Chlebíček peč na 180°C asi 55 minut, pak nechej vychladnout. Co nesníš hned, tak schovej do ledničky, ať se nezkazí náplň uvnitř.
Přeju dobrou chuť!
Iwet
zdroj inspirace:
https://www.thereciperebel.com/cream-cheese-filled-blueberry-lemon-bread-recipe-video/
Komentáře
Okomentovat