brokolicový quiche
brokolicový quiche
Poučila jsem se z minula, takže tentokrát je v quichi aj nějaké to maso. Uznávám, že šunka není ideální (lepší by bylo kuřecí prso), ale to zrovna doma nemáme. Sorry jako! ;-) Dobré je to aj tak!
ingredience na formu průměru 28 cm:
těsto: 150 g studeného másla
275 g hladké mouky
půl lžičky soli
1 vajíčko
2 lžíce studené vody
brokolicová náplň: 500 g brokolice
100 g strouhaného Ementálu
200 g šunky
150 g kukuřice z konzervy
3 vajíčka
200 ml šlehačky
pepř, sůl a trochu muškátového oříšku
4 stroužky česneku
postup
těsto: Mixni mouku s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko, sůl a v případě, že těsto bude moc tuhé, tak i pár lžic vody. Všechno zpracuj na kompaktní hmotu a nech odležet v ledničce aspoň hoďku.
náplň: Brokolici očisti a růžičky brokolice dej do hrnce s trochou soli. Zalej horkou vodou a nech vařit do polotvrda. Pak sceď a přelij ledovou vodou a znovu sceď (aby neztratila svěží zelenou barvu).
Šunku nakrájej na kostičky tak 0,5-1 cm velké. V misce rozkvedlej vajíčka a smíchej se šlehačkou, solí a kořením.
kompletace:
Formu na quiche vymaž sádlem. Těsto vyválej na tlouštku 4 mm, dej do formy, urovnej ho a přebytečné okraje odřízni. Dno propíchej vidličkou. Dno zakryj kusem pečícího papíru nebo alobalu a nasyp fazole. Peč 10 minut na 180°C, pak dej pryč fazole a dopeč ještě 5 minut.
Na předpečený korpus rovnoměrně rozprostři půlku Ementálu. Na něj naskládej růžičky brokolice, posyp šunkou, sýrem a kukuřicí. Náplň moc neurovnávej, spíš dělej minikopečky, ať ve výsledku jde vidět co tam je a vypadá to dobře. Posypej zbytkem sýra a zalej smetanou s vajíčkama. Dej péct ještě na 25-30 minut na 180°C.
Přeju dobrou chuť!
Iwet
Komentáře
Okomentovat