brokolicový quiche



brokolicový quiche


Poučila jsem se z minula, takže tentokrát je v quichi aj nějaké to maso. Uznávám, že šunka není ideální (lepší by bylo kuřecí prso), ale to zrovna doma nemáme. Sorry jako! ;-) Dobré je to aj tak!



ingredience na formu průměru 28 cm:
těsto: 150 g studeného másla
       275 g hladké mouky
       půl lžičky soli
       1 vajíčko
       2 lžíce studené vody
brokolicová náplň: 500 g brokolice
                   100 g strouhaného Ementálu
                   200 g šunky
                   150 g kukuřice z konzervy
                   3 vajíčka
                   200 ml šlehačky
                   pepř, sůl a trochu muškátového oříšku
                   4 stroužky česneku



postup
těsto: Mixni mouku s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko, sůl a v případě, že těsto bude moc tuhé, tak i pár lžic vody. Všechno zpracuj na kompakt
ní hmotu
a nech odležet v ledničce aspoň hoďku.

náplň:
Brokolici očisti a růžičky brokolice dej do hrnce s trochou soli. Zalej horkou vodou a nech vařit do polotvrda. Pak sceď a přelij ledovou vodou a znovu sceď (aby neztratila svěží zelenou barvu).
Šunku nakrájej na kostičky tak 0,5-1 cm velké.
V misce rozkvedlej vajíčka a smíchej se šlehačkou, solí a kořením.

kompletace:
Formu na quiche vymaž sádlem. Těsto vyválej na tlouštku 4 mm, dej do formy, urovnej ho a přebytečné okraje odřízni. Dno propíchej vidličkou. Dno zakryj kusem pečícího papíru nebo alobalu a nasyp fazole. Peč 10 minut na 180°C, pak dej pryč fazole a dopeč ještě 5 minut.
Na předpečený korpus rovnoměrně rozprostři půlku Ementálu. Na něj naskládej růžičky brokolice, posyp šunkou, sýrem a kukuřicí. Náplň moc neurovnávej, spíš dělej minikopečky, ať ve výsledku jde vidět co tam je a vypadá to dobře. Posypej zbytkem sýra a zalej smetanou s vajíčkama. Dej péct ještě na 25-30 minut na 180°C.




Přeju dobrou chuť!


Iwet




Komentáře

Oblíbené příspěvky