houbový quiche


houbový quiche


Tadaaaaa!!!! Dostala jsem pochvalu od Toma, že udělat quiche byl dobrý nápad a že výsledek stojí za to! Moc často nechválí, takže jsem byla ráda. Nápad udělat quiche ale není uplně můj, že Dejwe? ;-) "Mohla bys udělat někdy aj něco slaného." Tak tady to je!




ingredience na formu průměru 28 cm:
těsto: 150 g studeného másla
       275 g hladké mouky
       půl lžičky soli
       1 vajíčko
       2 lžíce studené vody

houbová náplň: 500 g žampiónů
               250 g slaniny
               100 g cibule
               3 vajíčka
               200 ml šlehačky
               sůl, pepř a trochu muškátového oříšku
               50 ml oleje
               100 g Ementálu nebo tvrdého sýra

postup:
těsto: Mixni mouku s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko, sůl a v případě, že těsto bude moc tuhé, tak i pár lžic vody. Všechno zpracuj na kompaktní hmotu
a nech odležet v ledničce aspoň hoďku.
houbová náplň: V pánvi na oleji osmaž cibuli do zlatova. Přidej žampióny a nech je pustit šťávu. Až se vypaří většina přebytečné vody, tak k houbám přihoď slaninu a nech ještě chvilku smažit.
V misce rozkvedlej vajíčka a smíchej se šlehačkou a kořením.
Ementál nastrouhej na hrubo

kompletace:
Formu na quiche vymaž sádlem. Těsto vyválej na tlouštku 3-4 mm, dej do formy, urovnej ho a přebytečné okraje odřízni. Dno propíchej vidličkou. Na dno těsta polož kus pečícího papíru nebo alobalu a nasyp fazole. Peč 10 minut na 180°C, pak dej pryč fazole a dopeč ještě 5 minut.
Na předpečený korpus rovnoměrně nasyp půlku strouhaného Ementálu, na to rozprostři houbovou náplň a zalej smetanou s vajíčkama. Nahoru nasyp zbytek Ementálu a dej péct ještě na 25 minut na 180°C.

Přeju dobrou chuť!


Iwet

Komentáře

Oblíbené příspěvky