houbový quiche
houbový quiche
ingredience na formu průměru 28 cm:
těsto: 150 g studeného másla
275 g hladké mouky
půl lžičky soli
1 vajíčko
2 lžíce studené vody
houbová náplň: 500 g žampiónů
250 g slaniny
100 g cibule
3 vajíčka
200 ml šlehačky
sůl, pepř a trochu muškátového oříšku
50 ml oleje
100 g Ementálu nebo tvrdého sýra
postup:
těsto: Mixni mouku s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko, sůl a v případě, že těsto bude moc tuhé, tak i pár lžic vody. Všechno zpracuj na kompaktní hmotu a nech odležet v ledničce aspoň hoďku. houbová náplň: V pánvi na oleji osmaž cibuli do zlatova. Přidej žampióny a nech je pustit šťávu. Až se vypaří většina přebytečné vody, tak k houbám přihoď slaninu a nech ještě chvilku smažit.
V misce rozkvedlej vajíčka a smíchej se šlehačkou a kořením.
Ementál nastrouhej na hrubo
kompletace:
Formu na quiche vymaž sádlem. Těsto vyválej na tlouštku 3-4 mm, dej do formy, urovnej ho a přebytečné okraje odřízni. Dno propíchej vidličkou. Na dno těsta polož kus pečícího papíru nebo alobalu a nasyp fazole. Peč 10 minut na 180°C, pak dej pryč fazole a dopeč ještě 5 minut.
Na předpečený korpus rovnoměrně nasyp půlku strouhaného Ementálu, na to rozprostři houbovou náplň a zalej smetanou s vajíčkama. Nahoru nasyp zbytek Ementálu a dej péct ještě na 25 minut na 180°C.
Přeju dobrou chuť!
Iwet
Komentáře
Okomentovat