špenátový quiche



špenátový quiche


Chtěla jsem zopakovat včerejší úspěch s houbovým quiche. ALE prý v tom chybí maso. Tak jestli se někdy pustíš do tohoto receptu, tak PŘIDEJ KUŘECÍ PRSO A BUDE TO SUPER!  :-D





ingredience na formu průměru 28 cm:
těsto: 150 g studeného másla
       275 g hladké mouky
       půl lžičky soli
       1 vajíčko
       2 lžíce studené vody

špenátová náplň: 400 g špenátových listů (mražených)
                 200 g sýru Feta nebo balkánského sýra
                 150 g cibule (1 veliká)
                 3 vajíčka
                 200 ml šlehačky
                 pepř a trochu muškátového oříšku
                 sůl - použij jen v případě, že sýr nebude moc slaný
                 50 ml oleje
                 4 stroužky česneku

postup:
těsto: Mixni mouku s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko, sůl a v případě, že těsto bude moc tuhé, tak i pár lžic vody. Všechno zpracuj na kompaktní hmotu
a nech odležet v ledničce aspoň hoďku.
špenátová náplň: V pánvi na oleji osmaž cibuli do zlatova. Přidej mražený špenát a nech to rozmrazit a chvilku to povař. Sundej pánev z ohně a přidej na kostičky nakrájenou Fetu (150 g použij do náplně) a prolisovaný česnek a dobře promíchej.
V misce rozkvedlej vajíčka a smíchej se šlehačkou a kořením.

kompletace:
Formu na quiche vymaž sádlem. Těsto vyválej na tlouštku 3-4 mm, dej do formy, urovnej ho a přebytečné okraje odřízni. Dno propíchej vidličkou. Na dno těsta polož kus pečícího papíru nebo alobalu a nasyp fazole. Peč 10 minut na 180°C, pak dej pryč fazole a dopeč ještě 5 minut.
Na předpečený korpus rovnoměrně rozprostři špenátovou náplň. Náplň moc to neurovnávej, spíš dělej minikopečky, ať ve výsledku jde vidět co tam je a vypadá to dobře. Posypej zbytkem kostiček sýra a zalej smetanou s vajíčkama. Dej péct ještě na 25 minut na 180°C.

Přeju dobrou chuť!


Iwet

Komentáře

Oblíbené příspěvky