špenátový quiche
špenátový quiche
Chtěla jsem zopakovat včerejší úspěch s houbovým quiche. ALE prý v tom chybí maso. Tak jestli se někdy pustíš do tohoto receptu, tak PŘIDEJ KUŘECÍ PRSO A BUDE TO SUPER! :-D
ingredience na formu průměru 28 cm:
těsto: 150 g studeného másla
275 g hladké mouky
půl lžičky soli
1 vajíčko
2 lžíce studené vody
špenátová náplň: 400 g špenátových listů (mražených)
200 g sýru Feta nebo balkánského sýra
150 g cibule (1 veliká)
3 vajíčka
200 ml šlehačky
pepř a trochu muškátového oříšku
sůl - použij jen v případě, že sýr nebude moc slaný
50 ml oleje
4 stroužky česneku
postup:
těsto: Mixni mouku s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko, sůl a v případě, že těsto bude moc tuhé, tak i pár lžic vody. Všechno zpracuj na kompaktní hmotu a nech odležet v ledničce aspoň hoďku.
špenátová náplň: V pánvi na oleji osmaž cibuli do zlatova. Přidej mražený špenát a nech to rozmrazit a chvilku to povař. Sundej pánev z ohně a přidej na kostičky nakrájenou Fetu (150 g použij do náplně) a prolisovaný česnek a dobře promíchej.
V misce rozkvedlej vajíčka a smíchej se šlehačkou a kořením.
kompletace:
Formu na quiche vymaž sádlem. Těsto vyválej na tlouštku 3-4 mm, dej do formy, urovnej ho a přebytečné okraje odřízni. Dno propíchej vidličkou. Na dno těsta polož kus pečícího papíru nebo alobalu a nasyp fazole. Peč 10 minut na 180°C, pak dej pryč fazole a dopeč ještě 5 minut.
Na předpečený korpus rovnoměrně rozprostři špenátovou náplň. Náplň moc to neurovnávej, spíš dělej minikopečky, ať ve výsledku jde vidět co tam je a vypadá to dobře. Posypej zbytkem kostiček sýra a zalej smetanou s vajíčkama. Dej péct ještě na 25 minut na 180°C.
Přeju dobrou chuť!
Iwet
Komentáře
Okomentovat