buchta s ovocem a posypkou



buchta s ovocem a posypkou

Řekla jsem si, že už teď moc nebudu péct. Ale nějak to nejde - dostali jsme jahody a potřebují zachránit - rychle zpracovat.
Tak jsem vytáhla recepty od mojí máti a nejrychlejší a nejmíň náročná buchta na přípravu, kterou jsem našla je Hrnková buchta (originál recept je nakonci). Jako malí jsme ju zezačátku měli rádi, ale když nám ju máma pekla už půl roku v kuse, tak už nám hodně lezla krkem. Teď jsem ju jž dááávno neměla, tak jsem si ju mohla zase vychutnat.


ingredience na plech velikosti 20x26 cm:

těsto: 200 g polohrubé mouky
       100 g krystalového cukru
       3 g prdopeče (1 lžička)
       130 g mléka (nebo 180 g zakysanky, jogurtu, podmáslí...)
       60 g oleje nebo rozpuštěného másla
       špetka soli
       strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
       1 a 1/2 vajíčka velikosti L
       300 g očištěných čerstvých jahod
drobenka: 30 g moučkového cukru
          35 g másla
          60 g polohrubé mouky

postup:
Nejdřív si očisti jahody.
Pak udělej drobenku - smíchej všechny ingredience dohromady a dej na chvíli stranou.
Pusti se do těsta - smíchej všechny sypké ingredience dohromady a pak přidej mléko (případně jogurt nebo zakysanku) a nakonec olej (nebo rozpuštěné a zchladlé máslo). Všechno důkladně promíchej a hotové těsto vylej na plech vystlaný pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně naskládej ovoce a všechno zasyp drobenkou. Peč na 175°C asi 30 minut a pak nechej vychladnout na mřížce.


Přeju dobrou chuť!



iw




originál recept na velký plech:

1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 prdopeč
3 vajíčka
špetka soli
citronová kůra







Komentáře

Oblíbené příspěvky