burákovo-čokoládový chlebíček (vegan)

burákovo-čokoládový chlebíček (vegan)

Jednou přišel Tom z práce a říkal, že ta bezlepková roláda, co jsem dělala, kolegům chutnala. Ale prý příště by to chtělo něco veganského, bo tam pracují i lidi, co nejí mléko a vajíčka. To je docela dobrá výzva! Tak jsme dnes byli nakoupit suroviny na nějakou dobrůtku ve veganském obchodě - hustý jak je tam všechno strašně drahé! Za pár věcí jsme tam nechali skoro 600 Kč! Se už veganům nedivím, že jsou hubení! Pokud nejsou milionáři, tak se při těch cenách potravin moc nenají!



zdroj inspirace: https://www.elephantasticvegan.com/marbled-banana-bread-vegan/

ingredience na formu velikosti 27x8x7,5 cm:

400 g polohrubé mouky
100 g třtinového cukru
1 lžička prdopeče
1/2 lžičky sody
špetka soli
4 banány (okolo 500 g čisté hmoty)
60 g roztopeného kokosového oleje
200 g rýžového mléka
150 g crunchy burákového másla
10 g kakaa
50 g čoko peciček

postup:
Nachystej si 2 mísy. V jedné smíchej mouku, cuku, prodopeč, sodu a sůl. Ve druhé míse rozmačkej banány a promíchej je s kokosovým olejem a rýžovým mlékem. Pak obsah obou mís dej dohromady a promíchej.
Těsto zase rozděl do dvou mís přibližně na poloviny - do jedné mísy k těstu přidej burákové máslo. Do druhé mísy přidej kakao a čokoládové pecičky.
Hotové těsta dávej po lžicích na střídačku světlé a tmavé do formy vystlané pečícím papírem - udělá to takový zajímavý efekt na řezu. Peč na 175°C asi 60 minut, nebo klasika - až zabodneš doprostřed těsta špejli a vytáhneš ju suchou a bez žmolků. Po upečení nechej vychladnout na mřížce.

Přeju dobrou chuť!



iw

Komentáře

Oblíbené příspěvky