banana bread


banana bread

Prostě jasná volba, když zůstanou doma přezrálé banány. Co jiného stejně dobrého?
Tady ten má v sobě navíc čokoládu a sekané vlašáky, takže je křupavý a zároveň vláčný.


 

 zdroj inspirace:
https://www.instagram.com/p/Bhe5kEvlYEw/?taken-by=breakfastnbowls

ingredience na formu velikosti 27x8x8 cm:
125 g mandlové mouky
200 g hladké špaldové mouky
100 g třtinovho cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky soli
3/4 lžičky prdopeče
3/4 lžičky sody
70 g sekaných vlašských ořechů (50 g do těsta + 20 g navrch)
100 g čokolády nahrubo nasekané
3 hodně zralé banány (asi 300 g čisté hmoty bez slupky)
2 velké vajíčka
125 ml mléka
2 lžíce citronové šťávy
1 banán na ozdobu

postup:
Nachystej si 2 mísy. V jedné smíchej všechny suché suroviny (kromě čokolády a sekaných ořechů). Ve druhé míse rozmačkej banány, přidej citronovu šťávu a vajíčka a rozšlehej to, přilej mléko a zase to trochu promíchej.
Teď už jenom dobře smíchej dohromady suché a mokré ingredience, přidej sekané ořechy a čokoládu, to už jen lehce promíchej a je hotovo!
Těsto nalej do formy vystlané pečícím papírem, urovnej povrch, posypej zbytkem ořechů a vmáčkni do těsta podélně rozpůlený banán (je fajn ho potřít citronovou šťávou, aby moc nezhnědl při pečení).
Chlebík peč na 180°C asi 50 minut. Před vytažením z trouby otestuj, jestli je skutečně dopečený špejlí zapíchnutou doprostřed těsta. Suchá špejle znamená hotovo. Drobky, žmolky nebo vrstva těsta na špejli znamená peč ještě trochu dýl.


Přeju dobrou chuť!


Iwet




Komentáře

Oblíbené příspěvky