marokánky



Marokánky

Tohle je stálice na našem talíři s vánočním cukrovím. Každý rok mám nějakého favorita, pokaždé jiného. Tohle bylo moje nejblíbenější cukroví 3 roky nazpátek. No, ale ještě furt se mi neomrzelo, furt mi chutná a furt ho peču.



zdroj inspirace:
příloha časopisu Žena a život, Chuťovka - Vánoce 2008, str. 15

ingredience:
250 ml smetan
y na šlehání (nebo 250 ml mléka a 25 g másla)
20 g hladké mouky
70 g krupicového cukru
125 g sekaných ořechů (mandle, lískáče, vlašáky, pistácie, kešu, makadamy - prostě co ti chutná)
125 g sekaného sušeného ovoce (citronová nebo pomerančová kůra, brusinky a meruňky - jsou nejvíc nejlepší)

postup:
V kastrolku smíchej mouku, cukr a smetanu (nebo mléko a máslo) a rozmíchej do hladka, aby v tom nebyly hrudky. Pak to asi 3 min. povař, aby směs zhoustla. Odstav z plotny a přimíchej ořechy a sušené ovoce. Na plech vystlaný pečícím papírem dělej hromádky přibližně stejně velké a lžičkou namočenou ve studené vodě rozpatlej na úhlednou placku. Upeč v troubě rozpálené na 175°C asi 15 minut. Po vychladnutí namoč spodní stranu do čokolády.

Nemusí se uchovávat v ledničce, stačí v chladu okolo 15°C. Vydrží tak 2 týdny. 






Komentáře

Oblíbené příspěvky