ořechové chipsy



ořechové chipsy

Tohle je super recept na spotřebování přebytečných bílků. Když nemáš rád/a makronky nebo sněhové cukroví, tak tohle je jedna z možností, která by mohla být dobrá.
Ořechy dej podle toho jaké máš rád/a (vlašáky, lískáče, mandle, pistácie, kešu...) a můžeš zkusit přidat aj nějaké koření (citrokůra, skořice) nebo alkohol (pár lžic Amaretta, Griotky nebo Cointreau by mohly být super). 






zdroj receptu (beze změny zkopírovaný):
https://zena.aktualne.cz/recepty/cukrovi-zustali-vam-vajecne-bilky-upecte-si-orehov/r~i:gallery:32032/r~i:photo:584896/

ingredience na rozmu velikosti 27x8x8 cm*:
4 bílky
120 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
200 g ořechů (celých, nemletých)
špetka soli
*Příště bych dala jen 3/4 ingrediencí, líp se to pak jí. Nebo celou dávku do větší formy.

postup:
Ušlehej bílky se solí a cukrem do hustého sněhu. Pak k tomu přidej mouku a ořechy. Zamíchej to fakt opatrně, aby sníh nespadl. Těsto dej do formy na chlebík vystlaný pečícím papírem. Upeč to na 180°C asi 20-25 minut. Po upečení to vytáhni z trouby a vyndej z formy. Nech to zatím v pečícím papíře do druhého dne vychladnout. Druhý den sundej pečící papír a nakrájej na tenké plátky. Plátky rozlož na plech a dopeč dalších 5-7 minut, aby plátky byly krásně křupavé.
Skladuj ve vzduchotěsné nádobě. Tam vydrží aj týden...zatím mám odzkoušený jen ten jeden týden. Když by ztratily křupavost, tak je dej do trouby na pár minut zapéct. Budou zase v cajku.



Přeju dobrou chuť.


Iwet

 




 


Komentáře

Oblíbené příspěvky