oříškové trubičky s karamelovým krémem


oříškové trubičky s karamelovým krémem

Karamelové Salko + oříšky + čokoláda = žranice! Dokonalá žranice! Tohle je přesně ten případ!
Ale je s tím děsně práce! Naštěstí! Protože jinak bych to jedla furt!
A nejlepší jsou, když se tak týden nechají naležet u babi na verandě. Pak změknou, jsou vláčné, křehké a uplně se rozplývají na jazyku. Krém není ani moc tuhý ani moc měkký. Je tam ideální teplota a vlhkost pro dokonalé naležení vánočního cukroví. 

zdroj receptu:
https://www.nejrecept.cz/recept/orechove-trubicky-plnene-karamelovym-kremem-r6104

ingredience na 100 ks trubiček:
těsto: 400 g hladké mouky
       100 g moučkového cukru
       100 g jemně mletých vlašáků (hooodně jemně mletých!!!)
       10 g kakaa
       250 g másla
       1 vajíčko
       špetka soli
krém: 1 plechovka karamelového Salka
      250 g másla
na ozdobu: 100 g čokolády

postup:
těsto: Smíchej všechno suché, přidej všechno ostatní a vymíchej těsto. Nech ho odležet v ledničce do druhého dne. Hoďku předtím, než ho budeš dál zpracovávat, ho vytáhni z ledničky, aby změklo. Pak ho propracuj, vyválej na placku 2-3 mm tlustou, vykrájej kolečka o průměru 5 cm, nebo obdélníky podle velikosti trubiček. Těsto namotej na kovové trubičky. Dej na perforovanou podložku a plech a peč 11 minut na 175°C. Nech vychladnout na mřížce.
krém: Vyšlehej změklé máslo do pěny. Postupně přidávej karamelové salko a vždycky dobře promíchej. Hotový krém dej do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

dokončení:
Konce trubiček namoč do temperované čokolády a nech zatuhnout.
Nastříkej do trubiček krému co se vejde.

Tohle cukroví se musí skladovat v ledničce. Vydrží 2 týdny. Sušenky trubiček je možné upéct na začátku prosince a krémem plnit až pár dní před Vánoci. 



 
      





Komentáře

Oblíbené příspěvky