ovesné sušenky s čokoládou



ovesné sušenky s čokoládou

Tady ty sušenky peču moc ráda. Dřív jsem je pekla hodně často. Teď už ani tak ne, protože je hodně receptů, které chcu vyzkoušet. Ale to nemění nic na tom, že jsou skvělé.
Vždycky si říkám, že si dám jen jednu po obědě. No, takže si dám minimálně tři a víc. Jsou fakt strašně moc dobré!
Vydržely by aj dva týdny zavřené v plechovce, protože to je takový suchý a křupavý typ sušenek. Ale nikdy tolik nevydrží. Vždycky se sní strašně rychle.



zdroj inspirace:
https://www.bbcgoodfood.com/user/289940/recipe/chocolate-chip-oat-cookies

ingredience na 27 ks sušenek o průměru 6,5 cm:
150 g ovesných vloček drcených
140 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
1 g soli
4 g prdopeče (1 lžička)
1/2 lžíce vanilkového extraktu
125 g měkkého másla
50 g vajíčka (1ks vel M)
250 g nasekané mléčné čokolády s oříškama*

*Můžeš dát klidně aj 350 g čokolády, děcka budou rády.
Druh čokolády dej jaký chceš nebo zrovna máš. Když dáš hořkou, tak přidej navíc trochu cukru.
*Místo čokolády můžeš dát sušené ovoce, semínka nebo ořechy. 

postup:
Smíchej všechno suché. Pak přidej měkké máslo a promíchej to. Bude z toho něco jako suchá drobenka. Do toho zamíchej vajíčko a vznikne z toho pěkné mazlavé těsto. Nakonec přisyp nasekanou čokoládu a promíchej to, aby se čoko dostala všude a těsto se tím aj "zahustí" a nebude tak mazlavé. Když by se ti s těstem špatně pracovalo, tak ho dej do ledničky na hoďku a ono ztuhne. Pak to půjde dobře. 
Těsto rozděl na 27 kusů pomocí váhy. Udělej z nich úhledné placky a dej na plech. Už se moc nezvětší, takže můžeš nechat malé rozestupy mezi sušenkama.
Peč na 175°C horní/spodní stupeň asi 10 minut. Po upečení sušenky hned sundej z plechu a nech je vychladnout na mřížce. 



Přeju dobrou chuť!


Iwet





Komentáře

Oblíbené příspěvky