podmáslová buchta s ovocem a drobenkou


podmáslová buchta s ovocem a drobenkou

To je tak, když mám zbytky!
Zbylo mi podmáslí z German chocolate cake a při uklízení mrazáku jsem zjistila, že mám ještě trošku ovoce. Takže tak!
Ale buchta žádný podprůměrný zbytkáč není! Je krásně vláčná, jemná a chuťově vyvážená sladko-kyselá.


zdroj inspirace:
http://www.foodlover.cz/blog//2013/07/ovocny-kolac-z-podmasli.html

ingredience na formu 22x33 cm:
těsto: 250 g hladké mouky
       100 g cukru
       100 g oleje
       250 g podmáslí
       1 vajíčko
       1 lžička prdopeče
       1 lžička vanilkového extraktu
       1/2 lžičky strouhané citrokůry
       1/4 lžičky soli
       300-400 g mražených bobulí*
drobenka: 150 g hladké mouky
          100 g másla
          60 g moučkového cukru
          špetka soli
*Bobule můžou býr maliny, ostružiny, borůvky, brusinky, rybíz, jahody, višně, třešně, meruňky, broskve, hrušky...

*Část mouky v drobence můžeš nahradit mandlema - buď na plátky nebo mleté. A taky můžeš přidat trošku skořice - podle toho jaké použiješ ovoce.

postup:
těsto: Smíchej všechno kromě ovoce dohromady. Ovoce si nech na potom.
drobenka: Smíchej všechno dohromady. Z těsta by se měly tvořit hrudky, nemělo by být uplně sypké.


dokončení:
Těsto vylej na plech vystlaný pečícím papírem.
Neboj, těsta má být jen tak lehce na dně, ono nakyne.
Po povrchu rozházej ovoce. Nějak rovnoměrně, ať je všude něco. Pokud dáš 400 g ovoce, bude buchta lepší a šťavnatější. Jo a pokud dáš višně, tak BEZ PECEK! Fakt nechceš plivat pecky! Kazí to dojem a nedá se buchta pořádně vychutnat, protože se musíš soustředit na to, abys nekousla do pecky a nezlomila si zub.
Na ovoce ještě přijde drobenka, zase hezky rovnoměrně rozházet všude po buchtě. Neujídej ju syrovou, je jí tak akorát!!!
Dej to do trouby a peč na horní/dolní 175°C 50 minut. Po 40.minutě buchtu zkontroluj jak se peče a kolik minut ještě potřebuje dopéct.
Po upečení nech vychladnout na mřížce.
Buchta je dobrá aj druhý den. Skladuj ju v plastové krabici s víkem.


Tak ať se povede!
 




Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky