žampionové danish pastry
žampionové danish pastry
Tohle pečivo mě hodně mile překvapilo. Teda sedla bych si z něho na zadek, pokud bych u jídla neseděla.
Pekla jsem dvě verze - žampionovou a ještě jahodovou. Ta jahodová byla dobrá, ale jen tak normálně dobrá. Kdežto ta žampionová byla fakt super! Kombinace nasládlého těsta, slané náplně a ten citronový fresh šmrnc v náplni!!! To je mazec!
Pekla jsem podle obrázku - viděla jsem fotku podobného jídla na insta a tak se mi zalíbilo, že jsem to chtěla taky. Nebyl k tomu recept, takže tentokrát bez receptu, prostě jsem smíchala co se mi tam tak nějak hodilo a vyšlo to! Náhoda! Ale parádní!
zdroj inspirace: obrázek ve story u @breadahead
ingredience na 6 ks koláčků 10x10 cm:
těsto: 350 g těsta na croissanty
náplň: 50 g tvarohu
50 g zakysanky
50 g cream cheese
40 g strouhaného Pecorina
sůl
pepř
citrokůra
čerstvý tymián a rozmarýn
navrch: 300 g žampionů
30 g másla
sůl, pepř
čerstvý tymián
na dokončení: 1 rozšlehané vajíčko na potření
postup:
náplň: Smíchej všechno dohromady.
navrch: Na pánvi roztop máslo, přihoď žampiony na plátky, sůl, pepř a bylinky a smaž. Až začnou houby chytat zlatavou barvu, tak je hotovo.
kompletace:
Těsto rozválej na placku 20x30 cm.
Rozřež ho na 6 čtverců o hraně 10x10cm.
Okraje potři rozšlehaným vajíčkem
Doprostřed každého čtverce dej náplň.
Nech hoďku vykynout.
Upeč na 180°C asi 15 minut - poznáš podle barvy těsta, jestli je upečeno.
Po upečení dej do prostředku koláčků usmažené žampiony, posyp bylinkama a sněz ještě za tepla.
Tohle je ta jahodová verze - je to jak přes kopírák s tou žampouchovou verzí. Jen místo soli je tam cukr. Skoro.
ingredience na 6ks koláčků:
těsto: 350g těsta na croissanty
náplň: 50 g tvarohu
50 g zakysanky
50 g cream cheese
20 g cukru
citrokůra, vanilka
navrch: 400 g jahod
na dokončení: 1 rozšlehané vajíčko
postup:
Je stejný jako navrchu - smíchej náplň, těsto nakrájej, okraje potři vajíčkem, doprostřed dej náplň, hoďku nech vykynout, 15 minut peč na 180°C, doprostřed dej čerstvé jahody a sněz.
Komentáře
Okomentovat