citronovo-malinové srdíčka


 

citronovo-malinové srdíčka

Je to zase vlastně jen varianta na linecké cukroví. Takže jako nic nového. Nuda. Ale výborná! Svěží! Kyselkavá! Je to něco jiného a oproti tomu všemu sladkému, čokoládovému a karamelovému. Je to příjemná změna. 



zdroj inspirace: časopis Apetit 2017

ingredience na 30 ks cukroví:
těsto: 200 g hladké mouky
       50 g mandlové mouky
       65 g moučkového cukru
       125 g másla
       30 g vajíčka (asi půlka)
       špetka soli
       trochu strouhané citrokůry
krém: 50 g másla
      50 g bílé čokolády
      strouhaná citrokůra z 1/2 BIO citronu
náplň: 1/2 sklenky malinové marmelády
poleva: 25 g citrošťávy (asi z 1/2 citronu)
        150 g moučkového cukru
na ozdobu: 20 g prachu z lyofilizovaného ovoce

postup:
těsto: Smíchej všechno suché dohromady. Přidej studené máslo a zamíchej na drobenku. Pak ještě přidej vajíčko a udělej těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky minimálně na hoďku vytuhnout (klidně na celou noc). Ráno vyválej těsto na 3 mm tloušťku, vykrájej srdíčka, upeč 6-7 minut na 175°C a nech je pak na mřížce vychladnout. 
krém: Roztop čokoládu a nech ju vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím vyšlehej máslo do světlé nadýchané pěny (zabere to tak 15 minut intenzivního šlehání v robotu). Pak přidej čokoládu a na jemno nastrouhanou citrokůru. Ta kůra musí být fakt hodně na jemno nastrouhaná, jinak bude mezi zubama drhnout. Hotový krém dej do cukrářského sáčku. 
poleva: Smíchej citrošťávu a cukr dohromady. Hustotu polevy případně dolaď přidáním trochy cukru navíc. 

kompletace: 
Na polovinu srdíček nastříkej na okraje krém. Doprostřed dej marmeládu. Připlácni prázdnýma srdíčkama. Nech chvilku v ledničce vytuhnout. Pak vrch srdíček potři polevou (nebo v polevě namoč) a hned posyp lyo ovocem. Nech polevu zaschnout. 

Cukroví se musí skladovat v ledničce. Vydrží asi 2 týdny. Srdíčka se dají upéct na začátku prosince a plnit týden před Vánoci.     





Komentáře

Oblíbené příspěvky