lotuskové kuličky
Lotuskové kuličky
Dělala jsem je jen jedenkrát jako zbytkáč a to v roce 2017. To už je pěkně dávno! Pak jsem na ně zapoměla a až letos jsem vytáhla historické fotky cukroví z let minulých a tam jsem je uviděla a dostala na ně chuť! Naštěstí už tehdy jsem si zapisovala své hokusy pokusy do sešitu, takže jsem ho teď jen vytáhla a mohla je znova udělat. Nezklamaly. Jsou furt stejně dobré. A dokonce jsem jim teď nechala stejný vzhled aj čoko puntík navrchu jako když jsem je dělala poprvé.zdroj inspirace:
je to zbytkáčový odpad cukroví a vzdálená podoba rumových kuliček
ingredience na 50 ks kuliček:
těsto: oplatky Lotus 250 g
zbytky cukroví 200 g (nebo taky lotusky)
100 g čokoládových peciček bílých nebo mléčných
200 g měkkého másla
na dokončení: 300 g čokolády
50 ks čokoládových peciček na ozdobu
postup:
Oplatky rozdrť nebo rozmixuj na konzistenci jemného písku. Když tam budou občas nějaké kousky, tak je to uplně v pohodě. Přidej čoko pecičky (nebo ořechy) a máslo a promíchej to. Měla by vzniknout lehce lepivá hmota, kterou když zmáčkneš v dlani, tak drží pohormadě a nesype se. Když se bude sypat, tak přidej máslo. Když bude moc mastná, tak dej ještě oplatky. Počítej s tím, že to máslo se nasákne do oplatek, tak aby kuličky ve výsledku nebyly moc suché.
Z té hmoty odebírej kousky okolo 16 g a ukoulej z nich co nejpravidelnější kulatý tvar. Kuličky nech v ledničce ztuhnout. Pak je namáčej v temperované čokoládě a ozdob pecičkama čokolády.
Cukroví se musí skladovat v ledničce. Vydrží 2 týdny.
Typ pro dospěláky: část másla v hmotě můžeš nahradit Baileys.
je to zbytkáčový odpad cukroví a vzdálená podoba rumových kuliček
ingredience na 50 ks kuliček:
těsto: oplatky Lotus 250 g
zbytky cukroví 200 g (nebo taky lotusky)
100 g čokoládových peciček bílých nebo mléčných
200 g měkkého másla
na dokončení: 300 g čokolády
50 ks čokoládových peciček na ozdobu
postup:
Oplatky rozdrť nebo rozmixuj na konzistenci jemného písku. Když tam budou občas nějaké kousky, tak je to uplně v pohodě. Přidej čoko pecičky (nebo ořechy) a máslo a promíchej to. Měla by vzniknout lehce lepivá hmota, kterou když zmáčkneš v dlani, tak drží pohormadě a nesype se. Když se bude sypat, tak přidej máslo. Když bude moc mastná, tak dej ještě oplatky. Počítej s tím, že to máslo se nasákne do oplatek, tak aby kuličky ve výsledku nebyly moc suché.
Z té hmoty odebírej kousky okolo 16 g a ukoulej z nich co nejpravidelnější kulatý tvar. Kuličky nech v ledničce ztuhnout. Pak je namáčej v temperované čokoládě a ozdob pecičkama čokolády.
Cukroví se musí skladovat v ledničce. Vydrží 2 týdny.
Typ pro dospěláky: část másla v hmotě můžeš nahradit Baileys.
Komentáře
Okomentovat