Rafaelo kuličky plněné čokoládou
Rafaelo kuličky plněné čokoládou
Kdo nedělá na Vánoce kuličky Rafaelo o hodně přichází. Navíc pokud mají uvnitř schovanou čokoládu. To je ještě lepší. Shodli jsme se na tom asi všichni, co ochutnávali loni a letos cukroví. S mandlí byly kuličky dobré, s čoko jsou luxusní!zdroj inspirace:
https://www.kucharkaprodceru.cz/kulicky-rafaelo-recept/
ingredience:
těsto: 250 g jemně strouhaného kokosu
400 g Salka (NE toho karamelového)
50 g másla
na dokončení: 150 g nutely (dávám Schoko-Nuss Creme od Alnatura)
100 g kokosu na obalení
postup:
Smíchej všechny ingredience na těsto. Nech to něco mezi půlhoďkou až hoďkou odpočívat, klidně na lince. Do kokosu se nasákne tekutina ze Salka a nebude se těsto tak lepit.
Mezitím si na pečící papír rozetři v 1 cm tlusté vrstvě čoko pomazánku, dej ju do mrazáku zmrznout a pak nakrájej na 1x1 cm kostky. Nech je v mrazáku dokud je nebudeš potřebovat. Musí být co nejvíc studené a tuhé, aby se netopily v rukách při koulení Rafaelek.
Jakmile budou obě složky připravené, tak si z těsta odvaž 10-12 g velké kousky těsta. Z nich udělej placičky. Pak vytáhni z mrazáku čoko kostky a zabal je do připravených placek. Pracuj rychle, protože čoko se rychle topí a měkne! (Já si vytahuju vždycky jen 10 ks čoko kostek a rychle je zpracuju do koulí, pak si vytáhnu další.) Až budou všechny koule ukoulené, tak je obal v kokosu.
Kuličky se musí skladovat v ledničce. Vydrží 3 týdny určitě, dýl jsem nezkoušela. Je lepší je dělat v posledním týdnu před Vánoci.
https://www.kucharkaprodceru.cz/kulicky-rafaelo-recept/
ingredience:
těsto: 250 g jemně strouhaného kokosu
400 g Salka (NE toho karamelového)
50 g másla
na dokončení: 150 g nutely (dávám Schoko-Nuss Creme od Alnatura)
100 g kokosu na obalení
postup:
Smíchej všechny ingredience na těsto. Nech to něco mezi půlhoďkou až hoďkou odpočívat, klidně na lince. Do kokosu se nasákne tekutina ze Salka a nebude se těsto tak lepit.
Mezitím si na pečící papír rozetři v 1 cm tlusté vrstvě čoko pomazánku, dej ju do mrazáku zmrznout a pak nakrájej na 1x1 cm kostky. Nech je v mrazáku dokud je nebudeš potřebovat. Musí být co nejvíc studené a tuhé, aby se netopily v rukách při koulení Rafaelek.
Jakmile budou obě složky připravené, tak si z těsta odvaž 10-12 g velké kousky těsta. Z nich udělej placičky. Pak vytáhni z mrazáku čoko kostky a zabal je do připravených placek. Pracuj rychle, protože čoko se rychle topí a měkne! (Já si vytahuju vždycky jen 10 ks čoko kostek a rychle je zpracuju do koulí, pak si vytáhnu další.) Až budou všechny koule ukoulené, tak je obal v kokosu.
Kuličky se musí skladovat v ledničce. Vydrží 3 týdny určitě, dýl jsem nezkoušela. Je lepší je dělat v posledním týdnu před Vánoci.
Komentáře
Okomentovat