Rafaelo kuličky plněné čokoládou



Rafaelo kuličky plněné čokoládou

Kdo nedělá na Vánoce kuličky Rafaelo o hodně přichází. Navíc pokud mají uvnitř schovanou čokoládu. To je ještě lepší. Shodli jsme se na tom asi všichni, co ochutnávali loni a letos cukroví. S mandlí byly kuličky dobré, s čoko jsou luxusní! 



zdroj inspirace:
https://www.kucharkaprodceru.cz/kulicky-rafaelo-recept/

ingredience:
těsto: 250 g jemně strouhaného kokosu
       400 g Salka (NE toho karamelového)
       50 g másla
na dokončení: 150 g nutely (dávám Schoko-Nuss Creme od Alnatura)
              100 g kokosu na obalení

postup: 
Smíchej všechny ingredience na těsto. Nech to něco mezi půlhoďkou až hoďkou odpočívat, klidně na lince. Do kokosu se nasákne tekutina ze Salka a nebude se těsto tak lepit. 
Mezitím si na pečící papír rozetři v 1 cm tlusté vrstvě čoko pomazánku, dej ju do mrazáku zmrznout a pak nakrájej na 1x1 cm kostky. Nech je v mrazáku dokud je nebudeš potřebovat. Musí být co nejvíc studené a tuhé, aby se netopily v rukách při koulení Rafaelek. 
Jakmile budou obě složky připravené, tak si z těsta odvaž 10-12 g velké kousky těsta. Z nich udělej placičky. Pak vytáhni z mrazáku čoko kostky a zabal je do připravených placek. Pracuj rychle, protože čoko se rychle topí a měkne! (Já si vytahuju vždycky jen 10 ks čoko kostek a rychle je zpracuju do koulí, pak si vytáhnu další.) Až budou všechny koule ukoulené, tak je obal v kokosu. 
Kuličky se musí skladovat v ledničce. Vydrží 3 týdny určitě, dýl jsem nezkoušela. Je lepší je dělat v posledním týdnu před Vánoci.  





 

Komentáře

Oblíbené příspěvky