German choco



german choco
Když jsem v únoru pekla German chocolate cake, tak mě hned napadlo, že bych ráda zkusila udělat aj verzi vánočního cukroví. A povedlo se celkem. Mně to chutnalo. Bylo to zas něco jiného jak klasika. Klasika je dobrá, ale novinky jsou zajímavější. Je super mít na Vánoce klasiku cukroví, protože to má každý rád a Vánoce jsou o tradicích. A k tomu tradičnímu přidat ještě nějakou novinku, něco zajímavého co jsme ještě neměli. A třeba když se osvědčí, tak z něho uděláme rodinné tradiční cukroví. 
Něco starého, něco nového. Něco sladkého, něco kyselého. Aby to bylo v rovnováze.  

 

zdroj inspirace: 
http://mysundayfeast.blogspot.com/2021/02/german-chocolate-cake.html

ingredience na 50 ks cukroví:
těsto: 230 g hladké mouky
       20 g kakaa
       75 g moučkového cukru
       špetka soli
       125 g másla
       1 vajíčko
náplň: 110 g Salka
       1 žloutek
       40 g másla
       vanilkový extrakt
       40 g jemně mletých pekanů
       40 g strouhaného kokosu
na dokončení: 200 g čokolády
              20 g plátků kokosu

postup: 
těsto: Smíchej všechno suché s máslem na drobenku, pak přidej vajíčko a vymíchej hladké těsto. Zabal ho do fresh fólie a dej do ledničky vytuhnout aspoň na hoďku, ale klidně aj na celou noc. 
Druhý den vyválej těsto na tloušťku 2-3 mm, vykrájej kolečka o průměru 4 cm, dej je na perforovanou silikonovou podložku a upeč na 175°C asi 6 minut. Pak nech vychladnout na mřížce. 
náplň: Smíchej v rendlíku Salko, žloutek, máslo a vanilkový extrakt. Nech to zahřát na 80°C a udržuj to při té teplotě plus mínus 5 minut. Za tu dobu by směs měla lehce zhoustnout. Pak přisyp pekany a kokos a ještě 1 minutu míchej a prohřívej. Pak stáhni z ohně a nech vychladnout. Náplň by měla zhoustnout. 

kompletace: 
Na polovinu sušenek dej náplň. Připlácni to druhou půlkou prázdných sušenek a dej to vytuhnout do ledničky. Pak namoč vrch v temperované čokoládě a ozdob plátky kokosu. 

Cukroví se musí skladovat v ledničce. Vydrží 1 týden, maximálně 2. Ale dýl už bych to neriskovala kvůli obsahu žloutku v náplni. 
Sušenky je možné upéct na začátku prosince a naplnit krémem až před Vánoci.  




Komentáře

Oblíbené příspěvky