Čokoládové muffiny




Čokoládové muffiny

Proslavil je na letošních olympijských hrách v Paříži norský plavec Henrik Christiansen. Na TikTok dal video, ve kterém jí čoko muffin z kuchyně v olympijské vesnici a vychválil ho do nebe! Prý 11 z 10ti bodů! Z videa se stal virál a pak všichni chtěli ochutnat legendárně lahodné muffiny. A všichni zkouší péct podobné muffiny. A já taky. :-)
Jen teda mě tenhle muffin trend minul v době své největší slávy. Nějak jsem ho nezachytila, spíš mě zaujal stoický klid a postoj tureckého střelce! 
A taky jsem neměla možnost ochutnat ten legendární muffin a nemám originál recept od výrobce. Takže nevím jak chutnal, jen podle fotky na netu jak vypadal.
Recept NENÍ na olympijský čoko muffin, jen na čoko muffin :-) ...pokud by se tu našel nějaký rypák, který by četl tenhle recept a měl by potřebu být strašně chytrý, dokazovat si svou nadřazenost nebo jen léčit mindráky. 
  




recept na 12 muffinů
těsto: 260 g hladké mouky
       40 g kakaa
       20 g vanilkového pudinku
       200 g třtinového cukru
       1/2 lžičky soli
       3/4 lžičky sody
       3/4 lžičky prdopeče
       2 vajíčka
       200 g zakysanky nebo jogurtu
       120 g mléka nebo podmáslí 
       100 g oleje
       1 lžička vanilkového extraktu
       200 g mléčných čoko peciček 
krém: 125 g smetany 33%
      125 g nugátu
      100 g čokolády (50g mléčné a 50 g 54%)

postup: 
těsto: V jedné míse smíchej všechno suché a ve druhé míse všechno mokré. Smíchej všechno dohromady a rozděl do 12ti muffinových formiček vystlaných pečícím papírem.
!!!Bacha, nepoužívej klasické vlnovkové muffinové košíčky, těsto by ti vyteklo!! Chce to buď vysoké papírové košíčky nebo formu na mega muffiny. 
Muffiny před pečením ještě můžeš posypat čoko kouskama, aby hotové muffiny vypadaly hezčí a víc čokoládové. 
Peč na 180°C horní/spodní asi 20-25 minut. Po upečení nech muffiny vychladnout. Pak do prostředku každého muffinu udělej díru (dobře funguje odstraňovač jadřinců nebo cukrářská špička). 
náplň: Zatímco se muffiny pečou udělej si náplň. 
Ohřej smetanu, hoď od ní nugát a nasekanou čokoládu. Nech čokoládu rozpustit a pak to mixni tyčákem. Krém bude krásně lesklý a hladký. A strašně výborný! Krém nech trochu zchladit, aby trošinku ztuhnul. Pak dej náplň do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naplň díru v muffinech. Pěkně tu náplň tam natlač a pak navrch ještě udělej ozdobného bobíka. 
       













Tady je ještě fotka originál Olymijského čoko muffinu. 





Komentáře

Oblíbené příspěvky