Lotus cookies



Lotus cookies

V tomto případě není dobré se koukat na čísla a zjišťovat kolik kalorií tahle dobrota má. Občas je fajn prostě něco jen tak sníst a užít si to. Nic víc. Nemyslet na diety a podobné věci.   
Tohle stojí za to! 





ingredience na 22 ks sušenek o průměru asi 8 cm:
150 g másla
100 g světlého cukru
100 g tmavého cukru z Makrs and Spencer
80 g Lotus pomazánky (fuk jestli crunchy nebo creamy)
1/2 lžičky soli
1 vajíčko
220 g hladké mouky
20 g vanilkového pudinku
1/2 lžičky prdopeče
300 g chocolate chunks (bacha, nedávej tam čoko pecky, nejsou tak termostabilní jak chunks)
100 g nasekaných sušenek Lotus

+- 300g Lotus pomazánky na náplň


postup:
Jako první si připrav náplň - lžičkou odebírej kousky Lotus pomazánky o hmotnosti 10-15g a dávej je na pečící papír. Hromádky dej do mrazáku a nech je tam ztuhnout zatímco budeš připravovat těsto. 
Na těsto dej do mísy oba cukry, sůl a změklé máslo. Šlehej to, dokud směs lehce nezesvětlá. Pak přidej vajíčko a dobře to promíchej. Jako další přidej ještě mouku smíchanou s prdopečem a pudinkovým práškem. Promíchej to a nakonec přidej čoko kousky a nasekané sušenky. 
Z těsta odebírej kousky o hmotnosti 50 g. Do každého kousku těsta zabal kousek ztuhlé Lotus pomazánky z mrazáku. Udělej kuličku a tu lehce rozplácni. Nech to v ledničce aspoň na 2 hoďky odpočinout. 
Pak upeč na horní/spodní na 175°C 5 minut, pomocí kulatého vykrajovátka sprav tvar*, nech péct ještě 2 minuty, sprav tvar a dopeč ještě 2 minuty. Okraje by měly být lehce nahnědlé, ale střed sušenky bude vypadat nedopečený. Je to tak správně. Sušenka ještě po vyndání z trouby "dojde" a zpevní se. Hlavně to nepřepeč! Chceš mít měkký střed a křupavé okraje! 
*Pokud se ti nechce pokaždé upravovat tvar pomocí vykrajovátka, tak můžeš použít kulaté ráfky o průměru 7-8 cm. Ale peč to tak o minutu kratší dobu. 
Po vychladnutí pocákej sušenky roztopeným zbytkem Lotus pomazánky a ozdob sušenkama. 
 






Komentáře

Oblíbené příspěvky