mohamedky

 



Mohamedky

Story behind ... mlaďata měly přinést do školy na Vánoční oslavu něco dobrého na jídlo. Tak co jiného od nás než cukroví, že? Nabalila jsem jim krabičku s různýma druhama cukroví a mezi nima aj tady tohle. Ochutnal to jeden chlapec jménem Mohamed a vyjádřil se o tom, že to chutná jak hnůj a vyplivnul to do koše. 
Tak jsem to nazvala po něm. :-) 
Ano, je to nedospělé chování ode mě jako dospěláka. Ale stejně lepší název nemám a ten dotyčný kluk se to nejspíš nikdy nedozví. :-) 

Tohle cukroví není nic pro lidi, co nemají rádi Margotky. Nebo nezvyklé chutě. Což rozhodně tohle jiné a zajímavé je. Ale ne všichni to poberou. 





zdroj receptu: 
https://www.toprecepty.cz/recept/45123-margotkova-kolecka/

ingredience na 60 ks cukroví: 
těsto: 300 g hladké mouky
       200 g másla
       100 g moučka cukru
       špetka soli
       vanilka
       35 g vajíčka
krém: 150 g Margot tyčinky (2 velké)
      150 g másla
      30 g moučka cukru
      1 lžíce rumu
na dokončení: 100 g mléčné čokolády
              30 g bílé čokolády
              čokoládové ozdoby/bordýlek

postup: 
těsto: Ze všech ingrediencí kromě vajíčka zpracuj v mixéru drobenku. Pak přidej to vajíčko a vymíchej hladké těsto. Těsto nech v ledničce vytuhnout. Pak vyválej placku o tloušťce 2-3 mm, vykrájej tvary a upeč je na 175°C asi 6 minut. Pak je nech vychladnout. 
krém: Vyšlehej máslo s cukrem do bílé pěny. Pak přidej nastrouhané Margotky a pokud chceš, tak aj lžíci rumu. Ale není tam nutný. Nastříkej krém na spodní sušenky a přilep nahoru druhou vrchní sušenky. Dej do ledničky ztuhnout. 
dokončení: Namoč vršek cukroví v čokoládě, postříkej bílou čokoládou a můžeš posypat nějakýma čoko ozdobama nebo barevným bordýlkem. 
Moc se mi neosvědčily ty nádherné sněhové vločky z bílé čoko k tomuto cukroví, protože přebíjí chuť Margotek. Lepší je něco míň výrazného. 

Cukroví je potřeba uchovávat v ledničce v uzavíratelném boxu. Vydrží tak 14 dní.


Tady ta verze zdobení na fotce dole se mi sice tak moc nelíbí jak vločky, ale je mnohem víc vhodnější, vzhledem k vyváženosti chutí. 









Komentáře

Oblíbené příspěvky