nugátové kroužky
Nugátové kroužky
Tohle cukroví jsem viděla na IG profilu teta_la a musela jsem ho vyzkoušet.
Vyplatilo se, letos jsem pekla po druhé a příští rok ho budu péct znova.
ingredience:
těsto: 160 g hladké mouky
50 g mletých lískáčů
70 g moučka cukru
špetka soli
140 g másla
30 g vajíčka
(vanilka, skořice nebo tonka bob jsou volitelné)
krém: 300 g nugátu
200 g mléčné čoko
100 g másla
!(zkus příští rok dát trochu smetany a udělat ganache)!
na dokončení: 200 g mléčné čokolády
5 g kakaového másla
25 g krokantu nebo sekaných lískáčů na ozdobu
postup:
těsto: Smíchej v mixéru všechny ingredience kromě vajíčka na takovou suchou drobenku. Vajíčko přidej nakonec a vymíchej hladké těsto. zabal ho do fresh fólie a dej do ledničky na hoďku vytuhnout. Pak z něho vyválej placku 3 mm tlustou a vykrájej kroužky o průměru 4,5 cm velké s vnitřní dírou 1-1,5 cm.
Peč na 175°C asi 5 minut, pak nech vychladnout.
krém: Roztop čokoládu a nugát. Nehicuj tu čoko moc, protože chceš při 30°C do ní přidat máslo a vymíchat krém. Tak ať nemusíš hodinu čekat, než ti to zchladne. Nakonec krém mixni tyčákem. Tohle nepřeskakuj, protože krém pak bude sametově hladký! Krém dej do cukrářského sáčku s řezanou špičkou o průměru 0,5- 0, 75 cm a nasříkej na kroužky po obvodu krém. Pokud chceš přidat ještě křupavý element, tak posyp krém sekanýma oříškama. Pak dej do ledničky vytuhnout.
dokončení: Čokoládu s kakaovým máslem vytemperuj a máčej v ní kroužky. Před vytuhnutím je ještě posyp oříškama nebo krokantem. Je to fakt lepší a hezčí. Pro mláďata nech cukroví bez posypu, ať neremcají.
Cukroví uchovávej v ledničce v plastovém boxu tak 14 dní.
Můžeš zkusit udělat aj jiné tvary, třeba jako bílkové pusinky. Bude to taky moc hezké.
těsto: 160 g hladké mouky
50 g mletých lískáčů
70 g moučka cukru
špetka soli
140 g másla
30 g vajíčka
(vanilka, skořice nebo tonka bob jsou volitelné)
krém: 300 g nugátu
200 g mléčné čoko
100 g másla
!(zkus příští rok dát trochu smetany a udělat ganache)!
na dokončení: 200 g mléčné čokolády
5 g kakaového másla
25 g krokantu nebo sekaných lískáčů na ozdobu
postup:
těsto: Smíchej v mixéru všechny ingredience kromě vajíčka na takovou suchou drobenku. Vajíčko přidej nakonec a vymíchej hladké těsto. zabal ho do fresh fólie a dej do ledničky na hoďku vytuhnout. Pak z něho vyválej placku 3 mm tlustou a vykrájej kroužky o průměru 4,5 cm velké s vnitřní dírou 1-1,5 cm.
Peč na 175°C asi 5 minut, pak nech vychladnout.
krém: Roztop čokoládu a nugát. Nehicuj tu čoko moc, protože chceš při 30°C do ní přidat máslo a vymíchat krém. Tak ať nemusíš hodinu čekat, než ti to zchladne. Nakonec krém mixni tyčákem. Tohle nepřeskakuj, protože krém pak bude sametově hladký! Krém dej do cukrářského sáčku s řezanou špičkou o průměru 0,5- 0, 75 cm a nasříkej na kroužky po obvodu krém. Pokud chceš přidat ještě křupavý element, tak posyp krém sekanýma oříškama. Pak dej do ledničky vytuhnout.
dokončení: Čokoládu s kakaovým máslem vytemperuj a máčej v ní kroužky. Před vytuhnutím je ještě posyp oříškama nebo krokantem. Je to fakt lepší a hezčí. Pro mláďata nech cukroví bez posypu, ať neremcají.
Cukroví uchovávej v ledničce v plastovém boxu tak 14 dní.
Můžeš zkusit udělat aj jiné tvary, třeba jako bílkové pusinky. Bude to taky moc hezké.
Komentáře
Okomentovat