Rohlíčky kinder bueno
Rohlíčky kinder bueno
Absolutní hit letošních Vánoc! Mláďata tomu říkají Hotdog. :-)
A už teď je jasné, že další Vánoce budou zase ve výběru toho co upeču! Hned na začátku. A možná aj z dvojité dávky!
Absolutní hit letošních Vánoc! Mláďata tomu říkají Hotdog. :-)
A už teď je jasné, že další Vánoce budou zase ve výběru toho co upeču! Hned na začátku. A možná aj z dvojité dávky!
ingredience na 50 ks rohlíčků:
těsto: 220 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
120 g másla
špetka soli
vanilka
30 g vajíčka
náplň: asi 50 g "nutely" Alnatura
krém: 75 g másla
25 g moučkového cukru
175 g Big boy Bueno (fotka je dole)
na dokončení: 100 g mléčné čokolády
25 g bílé čokolády
postup:
těsto: Smíchej mouku, cukr, máslo, sůl a vanilku na drobenku. Do toho přidej vajíčko a vymíchej těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky aspoň na hoďku vytuhnout. Pak rozválej na 2 mm tlustou placku, nakrájej ju na obdélníky 6x2,5 cm a těsto dej do formiček. (Ty moje jsou z Orionu.) Formičky nemusíš vymazávat, stačí těsto přimáčknout do formičky. Peč na 175°C horní/spodní asi 8 minut - na krajích by měly být trochu do zlaté barvy.
Hotové rohlíčky nech vychladnout a vyklepni je z formičky.
náplň: Do poloviny rohlíčků nastříkej na dno "nutelu".
krém: Vyšlehej změklé máslo s cukrem do pěny. Přidej Bueno krém a ještě pořádně prošlehej, ať je krém homogenní. Krém dej do cukrářského sáčku a na rohlíčky s nutelou ještě nastříkej vrstvu krému. Pak připlácni druhou půlkou prázdných rohlíčků a dej vychladit do ledničky.
dokončení: Rohlíčky máčej v čokoládě - buď jenom vršek nebo celé (celé máčet byl docela vopruz, takže jsem máčela jen vrchní půlky). Na mléčnou čokoládu ještě můžeš udělat cákance bílou čokoládou. Vypadá to hezčí a víc jak Bueno tyčinka.
Cukroví je potřeba skladovat v ledničce v uzaviratelném boxu. Vydrží tak 14 dní.
těsto: 220 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
120 g másla
špetka soli
vanilka
30 g vajíčka
náplň: asi 50 g "nutely" Alnatura
krém: 75 g másla
25 g moučkového cukru
175 g Big boy Bueno (fotka je dole)
na dokončení: 100 g mléčné čokolády
25 g bílé čokolády
postup:
těsto: Smíchej mouku, cukr, máslo, sůl a vanilku na drobenku. Do toho přidej vajíčko a vymíchej těsto. To zabal do fresh fólie a dej do ledničky aspoň na hoďku vytuhnout. Pak rozválej na 2 mm tlustou placku, nakrájej ju na obdélníky 6x2,5 cm a těsto dej do formiček. (Ty moje jsou z Orionu.) Formičky nemusíš vymazávat, stačí těsto přimáčknout do formičky. Peč na 175°C horní/spodní asi 8 minut - na krajích by měly být trochu do zlaté barvy.
Hotové rohlíčky nech vychladnout a vyklepni je z formičky.
náplň: Do poloviny rohlíčků nastříkej na dno "nutelu".
krém: Vyšlehej změklé máslo s cukrem do pěny. Přidej Bueno krém a ještě pořádně prošlehej, ať je krém homogenní. Krém dej do cukrářského sáčku a na rohlíčky s nutelou ještě nastříkej vrstvu krému. Pak připlácni druhou půlkou prázdných rohlíčků a dej vychladit do ledničky.
dokončení: Rohlíčky máčej v čokoládě - buď jenom vršek nebo celé (celé máčet byl docela vopruz, takže jsem máčela jen vrchní půlky). Na mléčnou čokoládu ještě můžeš udělat cákance bílou čokoládou. Vypadá to hezčí a víc jak Bueno tyčinka.
Cukroví je potřeba skladovat v ledničce v uzaviratelném boxu. Vydrží tak 14 dní.
Komentáře
Okomentovat