snowballs

 



Snowballs

Obvykle se tyhle sušenky obalují po upečení v moučkovém cukru. 
Podle toho taky dostaly svůj název, že vypadají jako bílé koule. 
Ale já fakt nemusím obalování v cukru, takže jsem namočila spodek sušenky do čoko. A za mě to takhle je v cajku.

Chutnají jako vanilkové rohlíčky. Asi tím, že je to v podstatě stejné těsto. Jen mouka, máslo, cukr a ořechy. Takže ideální volba pro ty, co neumí válet krásné rohlíčky. Na rohlíčky to chce nadání, kuličku zvládne každý. :-) 




ingredience:
těsto: 120 g pekanů
       200 g másla
       75 g moučkového cukru
       250 g hladké mouky
       špetka soli
       vanilka 
na dokončení: 100 g mléčné čokolády
              100 g pekanových půlek 

postup: Vyber z pytlíku nejhezčí pekany a ty si odlož na ozdobu.
těsto: Pekany namel na jemno. Mixni máslo s cukrem a vanilkou na bílou pěnu. Do ní přidej zbytek surovin a vymíchej těsto. Dej ho do ledničky na půl hoďky ztuhnout. Z těsta odebírej kousky o váze 13 g, vykoulej je do kuličky, můžeš lehce obalit v mouce, aby dobře držely tvar při pečení a pak je 13 minut peč na 175°C horní/spodní. 
dokončení: Po upečení je nech vychladnout a pak obal v cukru - jak by bylo u těchto sušenek obvyklé. 
Nebo je nech vychladnout a pak spodek sušenek namoč do čokolády a navrch přilep půlku pekanu na ozdobu. 

Sušenky můžeš klidně skladovat mimo ledničku, stačí chladno a tma. Vydrží tam aj 3 týdny. 








Komentáře

Oblíbené příspěvky