sušenky TEMU
Sušenky TEMU
Na tyhle sušenky jsem narazila u @marzicake . Líbilo se mi na nich, že je to obyč sušenka a dá se naplnit čokoládou (nebo něčím jiným). Něco jako polomáčenky, které mám moc ráda.No a proto, že nikde jinde jsem na razítka a vykrajovátka nenarazila jak na TEMU, tak proto ten název.
ingredience na asi 70 ks sušenek (základní recept):
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
40 g škrobu
35 g vajíčka
špetka soli
Část mouky můžeš nahradit něčím jiným - ořechy, kakao, lyo ovoce, matcha čaj, kafe...
Škrob můžeš nahradit pudinkovým přáškem - zajímavé příchutě má třeba značka Amylon (granátové jablko, popcorn, kokos, kakao...).
postup:
Do mísy robota dej mouku, cukr, sůl, škrob a studené máslo (rovnou z ledničky). Vymíchej drobenku, do ní přidej vajíčko a vypracuj hladké těsto (kdyby bylo těsto moc suché, tak přidej ještě trochu vajíčka). Pracuj rychle, aby máslo moc nezměklo. Hotové těsto vyválej na placku o tloušťce 4mm a hned vykrájej kolečka a vytlač je. Před každým vykrojením namoč vykrajovátko do mouky, aby se při vytlačování nelepilo. Je to trošku vopruz, ale přijde mi to lepší možnost jak posypat moukou celé těsto a pak vykrajovat. Do těsta se tím zapracovává další mouka, která tam už ale nemá co dělat.
Plát těsta s vykrájenýma kolečkama dej na chvíli do mrazáku, aby pěkně ztuhl. Pak vyndej a kolečka přenes na perforovanou silikonovou podložku a peč na horní/dolní asi 6-7 minut na 175°C.
Zbytek těsta zpracuj podobným způsobem. Jen si dávej bacha na teplotu těsta - když bude moc studené - tuhé, tak do něho nepůjdou dobře vytlačit ozdobné okraje. Moc měkké zase bude víc lepit, takže bude potřebovat víc mouky na posypání.
Hotové upečené sušenky nech vychladnout na mřížce a pak je hned můžeš plnit čím je libo.
náplně:
-čokoláda (tmavá, mléčná, bílá, gold nebo ruby)
-nugát
-oříšky s čokoládou
-marmeláda
-ořechové máslo s čokoldádou
-karamel s čokoládou (náš favorit a příchuť č.1)
-koření s čokoládou
-marcipán s čokoládou
Část mouky můžeš nahradit něčím jiným - ořechy, kakao, lyo ovoce, matcha čaj, kafe...
Škrob můžeš nahradit pudinkovým přáškem - zajímavé příchutě má třeba značka Amylon (granátové jablko, popcorn, kokos, kakao...).
postup:
Do mísy robota dej mouku, cukr, sůl, škrob a studené máslo (rovnou z ledničky). Vymíchej drobenku, do ní přidej vajíčko a vypracuj hladké těsto (kdyby bylo těsto moc suché, tak přidej ještě trochu vajíčka). Pracuj rychle, aby máslo moc nezměklo. Hotové těsto vyválej na placku o tloušťce 4mm a hned vykrájej kolečka a vytlač je. Před každým vykrojením namoč vykrajovátko do mouky, aby se při vytlačování nelepilo. Je to trošku vopruz, ale přijde mi to lepší možnost jak posypat moukou celé těsto a pak vykrajovat. Do těsta se tím zapracovává další mouka, která tam už ale nemá co dělat.
Plát těsta s vykrájenýma kolečkama dej na chvíli do mrazáku, aby pěkně ztuhl. Pak vyndej a kolečka přenes na perforovanou silikonovou podložku a peč na horní/dolní asi 6-7 minut na 175°C.
Zbytek těsta zpracuj podobným způsobem. Jen si dávej bacha na teplotu těsta - když bude moc studené - tuhé, tak do něho nepůjdou dobře vytlačit ozdobné okraje. Moc měkké zase bude víc lepit, takže bude potřebovat víc mouky na posypání.
Hotové upečené sušenky nech vychladnout na mřížce a pak je hned můžeš plnit čím je libo.
náplně:
-čokoláda (tmavá, mléčná, bílá, gold nebo ruby)
-nugát
-oříšky s čokoládou
-marmeláda
-ořechové máslo s čokoldádou
-karamel s čokoládou (náš favorit a příchuť č.1)
-koření s čokoládou
-marcipán s čokoládou
vanilkové těsto + gold čoko + kardamon + skořice
vanilkové těsto + mléčná čoko + marcipán
vanilkové těsto + slaný karamel + mléčná čoko
vanilkové těsto + nugát
Komentáře
Okomentovat